Vaginale infecties

Een schimmelinfectie is de meest voorkomende vaginale infectie. Naast de vagina kunnen ook de schaamlippen geïrriteerd zijn. Klachten die bij een Candida infectie kunnen optreden zijn: jeuk, yoghurtachtige afscheiding, soms klonterige afscheiding de schaamstreek kan rood zijn. Soms is er een branderig gevoel bij het plassen.

In de zwangerschap ben je extra gevoelig voor een Candida infectie, net als voor alle andere infecties overigens. Een schimmelinfectie heeft geen gevolgen voor de zwangerschap, wel kan het kind tijdens de baring geïnfecteerd raken, de baby krijgt dan spruw ( witte aanslag en blaasjes in de mond). Spruw is zeer hinderlijk voor de baby. Het is dus zeker belangrijk om een schimmelinfectie te laten behandelen.

De huisarts kan, door een beetje afscheiding onder de microscoop te bekijken, zien of het een candida infectie is. Behandeling vindt plaats door crème tabletten die of ingebracht moeten worden in de vagina of worden ingenomen (oraal) of een combinatie van crème en tabletten.