Avondklok, hoe gaat dat wanneer ik moet bevallen of met spoed zorg nodig heb?

Per 23 januari tot en met 9 februari zal de avondklok ingaan. Dit is een zware coronamaatregel bovenop de lockdown, maar is helaas nu noodzakelijk om het aantal besmettingen af te remmen. Al deze maatregelen zouden kunnen zorgen voor een gevoel van eenzaamheid. Mocht je psychische klachten ervaren door alle maatregelen, neem dan vooral contact met ons op.

Ook in deze fase van de lockdown zullen wij als verloskundigen blijven werken en mag je als zwangere gewoon naar onze praktijk blijven komen. Daarnaast blijven wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar voor hulp bij de bevalling en spoedvragen.

Wanneer je aan het bevallen bent of met spoed door ons gecontroleerd dient te worden tussen 21.00uur en 04.30 uur en dus spoedzorg nodig hebt, hoef je geen eigen verklaring bij je te hebben. Wel moet je uitleg kunnen geven waarom je tussen 21.00 uur en 04.30uur buiten bent. Het kan handig zijn om wel je zwangerschapsverklaring, die je van ons eerder per mail hebt ontvangen, te printen en bij je te hebben. Zo kan er geen discussie ontstaan met de BOA of politie.

Mantelzorgers (zoals oppas die oudere kinderen komen ophalen tijdens de bevalling) moeten wel een eigen verklaring kunnen tonen. Deze vind je op de site van de overheid.