Waar bevallen?

Als je zwangerschap normaal verloopt dan kan je zelf beslissen of je thuis of in een ziekenhuis wilt bevallen. Vanaf 37 weken mag je thuis bevallen.
Veel vrouwen kiezen er voor om in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven, andere voelen zich prettiger in een ziekenhuis. Met ons kun je de verschillende mogelijkheden bespreken en bekijken wat voor jou het beste is. Overigens ligt deze beslissing niet vast, je kunt er altijd nog op terugkomen.

Indien er complicaties zijn of dreigen te ontstaan, dan besluiten wij dat de bevalling in het ziekenhuis zal plaatsvinden. Afhankelijk van de reden zal je dan of onder onze leiding bevallen of je wordt overgedragen aan de gynaecoloog.
De drie ziekenhuizen in Den Haag waar je kunt bevallen zijn:
HagaZiekenhuis (locatie Leyweg),
Haaglanden Medisch Centrum (HMC) locatie Westeinde en locatie Bronovo.

Kraamzorg & kraampakket

Kraamzorg moet je vroeg in de zwangerschap regelen. De kraamverzorgende assisteert de verloskundige tijdens een thuisbevalling. Vervolgens zal zij in het kraambed, de directe zorg voor moeder en kind op zich nemen. Dit is ook het geval als je in het ziekenhuis bent bevallen. Tevens dien je een kraampakket in huis te halen.
Wij verwijzen je voor meer info over deze onderwerpen naar onze pagina
“wat moet er geregeld worden?”.

Bevalling ABC

Zoals je ziet hebben we ook een Bevalling ABC gemaakt. Daar tref je informatie aan over de bevalling en worden moeilijke woorden, die door ons tijdens de bevalling worden gebruikt, uitgebreid uitgelegd. Lees dit ABC op je gemak eens door ter voorbereiding op je bevalling en bedenk dat voorbereiden goed is, maar dat je nooit zeker weet hoe jouw bevalling zal verlopen. Maak je dus geen al te vast omlijnde voorstelling van de bevalling, dit voorkomt teleurstelling.
Wanneer je specifieke vragen hebt m.b.t. de bevalling, kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Meer informatie:

Hoe bereid je je voor? (PDF)