Boeken

Hier vind je een overzicht van leuke en interessante boeken en tijdschriften die met zwanger worden, zwangerschap en opvoeden te maken hebben.

Nu je zwanger bent krijg je te maken met prenataal onderzoek, zoals echo’s en bloedonderzoek. Het kan zijn dat je meer uitgebreide onderzoeken wilt of krijgt.
Dit boek helpt je bij de soms moeilijke keuzes waar je voor komt te staan als het gaat om prenataal onderzoek, de gevolgen en uitkomsten daarvan.Titel Prenataal Onderzoek
Auteur A. de Grient Dreux e.a.
Genre Zwangerschap en opvoeding: zwangerschap en geboorte
ISBN 9789027466167
Uitgever Het Spectrum b.v.
Prijs € 14,95Bestellen
Dit boek is belangrijk voor jou en je partner, interessant voor je familie, en ook voor iedereen die beroepshalve met zwangere vrouwen te maken heeft. Het lezen van Veilig zwanger, waarin de jongste wetenschappelijke inzichten zijn vertaald naar het dagelijkse leven van de zwangerschap, geeft je meer kans op een gezond kind!!

Titel Veilig zwanger
Auteur Beatrijs Smulders & Mariël Croon
Genre Gezondheid
ISBN 9789021583457
Uitgeverij Kosmos Z & K Uitgevers b.v.
Prijs € 27,95

Bestellen

Nog nooit is er zo vernieuwend en uitgebreid geschreven over de bevalling en alles wat daarbij komt kijken. Het is immers belangrijk om goed voorbereid te zijn. Om angst weg te nemen. Om je zelfvertrouwen te versterken. Zodat je jezelf niet in de weg zit als de bevalling gaat beginnen. Want de veiligste bevalling is de bevalling die zo normaal mogelijk verloopt. Waarbij inbegrepen tot een minimum beperkt kunnen worden.

Titel Veilig bevallen
Auteur Beatrijs Smulders
Genre Gezondheid
ISBN 9789021581088
Uitgeverij Kosmos Z & K Uitgevers b.v.v Prijs € 22,50

Bestellen

Een boek vol tips en geruststellende informatie, voor op het nachtkastje, de salontafel of als kraamcadeau: dit boek is een absolute aanrader voor alle kersverse ouders. Het boek belicht behalve medisch-verloskundige aspecten ook de grootse én tegelijk alledaagse zaken rond het moeder en vader worden. Heel speciaal is het ‘vader-hoofdstuk’, waarin de echtgenoot van Beatrijs Smulders zijn ervaringen en die van andere vaders beschrijft.

Titel Veilig door de kraamtijd & de eerste maanden na de bevaling
Auteur Beatrijs Smulders
Genre Gezondheid
ISBN 9789021583457
Uitgeverij Kosmos Z & K Uitgevers b.v.
Prijs € 27,95
Bestellen

Aanbevolen door gynaecologen en verloskundigen In Zwanger kun je werkelijk alles lezen over de zwangerschap vanaf de periode nog voor de bevruchting tot en met de bevalling en de kraamtijd. Het boek geeft over alle actuele onderwerpen, zoals zwanger worden na kunstmatige bevruchting (IVF en ICSI) en de laatste ontwikkelingen op het gebied van de prenatale diagnostiek en echoscopie. Vaste onderdelen zijn het bezoek aan de verloskundige, de ontwikkeling van het embryo van week tot week, de praktische zaken die je moet regelen, de ‘mind, body en spirit’-kant van de zwangerschap en eventuele complicaties die zich in een bepaalde fase kunnen voordoen. De vele fullcolour foto’s en tekeningen maken dit boek zeer bijzonder.

Titel Zwanger Auteur A. de Grient Dreux Genre Zwangerschap en opvoeding: zwangerschap en geboorte ISBN 9789027423146 Uitgever Het Spectrum b.v. Reeks Gezondheid Prijs € 35,95
Bestellen

Boeken over bevallen geven vaak vooral algemene informatie. Toch blijkt dat vrouwen en hun partners juist behoefte hebben aan eerlijke ervaringsverhalen; hoe verliep de bevalling, wat gebeurde er, hoe ervaarde je dat en hoe kijk je erop terug? In Bevallen komen alle aspecten van bevallen aan bod. De vele ervaringsverhalen worden aangevuld met objectieve verklaringen door de verloskundige, gynaecoloog, kinderarts en kraamverpleegkundige. Dat maakt van Bevallen een realistisch boek over van alles wat er rond en tijdens de bevalling thuis en in het ziekenhuis kan spelen en vertelt je hoe je je goed kunt voorbereiden. Met medewerking van gynaecologen, verloskundigen, een kinderarts en een kraamverpleegkundige.

Titel Bevallen Auteur K. Wolters Genre Gezondheid ISBN 9789027445858Uitgever Het Spectrum b.v. Prijs € 19,95

Bestellen

Het enige écht complete handboek, van kinderwens tot en met kraambed. Alle vragen en antwoorden over vruchtbaarheid & ivf, zwangerschap, prenataal onderzoek, voeding & lifestyle, de baby van week tot week, de bevalling, pijnbestrijding, het kraambed, borstvoeding en anticonceptie. Van verloskundige en wetenschapsjournalist Mariël Croon.

Titel Babyboom Zwanger zap Boek
Auteur Mariël Croon
Genre Gezondheid
ISBN 9789072219183
Uitgever Uitgeverij Thoeris
Prijs € 24,95
Bestellen

De beste gids voor ouders en grootouders · Het is een monument, een bewezen bestseller · Geeft een compleet overzicht van de dagelijkse verzorging van baby’s en kinderen · Helpt ouders bij de opvoeding en geeft advies over gezondheid en sociale contacten · Een optimistisch boek met een praktische opzet · Maakt gebruik van de modernste inzichten uit de kinderpsychologie · Bevordert een werkzame combinatie van vrijheid en grenzen stellen in de opvoeding · Beantwoordt de vraag hoe werkende ouders ‘quality time’ kunnen bereiken · Actueel, met een handige wegwijzer.

Titel Baby- en kinderverzorging & opvoeding
Auteur Dr. Benjamin Spock & Dr. Steven J. Parker
Genre Gezondheid
ISBN 9789021512594
Uitgeverij Kosmos Z & K Uitgevers b.v.
Prijs € 27.50 Bestellen

Slaap is zo’n beetje het meest besproken onderwerp onder jonge ouders – vanwege het gebrek eraan. Meestal moet je het doen met het advies om je baby maar ‘eventjes’ te laten huilen of te leren leven met de gebroken nachten in het eerste jaar. Elizabeth Pantley, opvoedingsdeskundige en moeder van vier kinderen, nam hier geen genoegen mee en ontwikkelde haar eigen methode, gericht op kinderen van 0 tot 2 jaar. Of je baby nu bij jou in bed slaapt of in zijn eigen bedje, borstvoeding of flesvoeding krijgt, met dit boek kun je een persoonlijk slaapplan maken. Zodat je zelf ook weer lekker kunt slapen.

Titel Lekker slapen zonder huilen – een lieve methode om je baby ‘s nachts te helpen doorslapen
Auteur E. Pantley Genre Psychologie ISBN 9789055944316 UitgeverijScriptum Publishers Prijs € 19,95
Bestellen

Dit is hét boek vol boeiende en ontroerende vragen dat je invult voor je kind vanaf de zwangerschap tot en met de puberteit. Wat was een van de mooiste momenten tijdens de zwangerschap? Wat vond ik van mijn eerste schooldag? Hoe vierden we mijn verjaardagen? Welke dromen en wensen hebben jullie voor me?
Als ouder beleef je alle ontwikkelingen en gebeurtenissen in het leven van je kind intens mee. Mam en pap vertellen over jou! biedt volop ruimte om al jullie bijzondere momenten vast te leggen. Het boek bevat: vragen aan jullie als ouders, vanaf de zwangerschap tot en met de puberteit van jullie kind; ruimte voor berichtjes van vrienden en familie en vragen aan je kind zelf om samen in te vullen.Titel Mam en Pap vertellen over jou!
Auteur E. van Vliet Genre Psychologie ISBN 9789027446466 UitgeverijHet Spectrum b.v. Prijs € 17,95 Bestellen