Kirsten Heetkamp

Als kind riep ik altijd: 'ik word dierenarts'. De eerste bevalling die ik begeleidde was dan ook van 15 biggen. Maar toen ik een studiekeuze moest maken, heb ik toch besloten om verloskunde te gaan studeren. Hier heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Sinds 2009 vormen Marga en ik samen deze maatschap.

Ik vind het belangrijk om tijd voor jullie te nemen tijdens het spreekuur, de bevalling en de kraamvisites. Dit is ook de reden dat ik gekozen heb voor een kleine praktijk, zodat we passende zorg kunnen bieden. De zwangerschap en bevalling zijn bijzondere momenten in het leven en ik hoop dat, door onze begeleiding, jullie mooie herinneringen aan deze tijd overhouden.

Na mijn verloskundigenopleiding heb ik de Master Verloskunde aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Inmiddels ben ik dan ook bezig met een promotie onderzoek aan het Erasmus MC. De volgende artikelen heb ik al gepubliceerd:

  • Down syndrome screening: imagining the screening test of the future. Expert Rev Mol Diagn. 2010;10(4):445-457.
  • Comparison of risk calculation approaches in a screening programme for Down syndrome. J Perinat Med. 2012;40(3):259-263.
  • Ethnicity and Language Proficiency Differences in the Provision of and Intention to Use Prenatal Screening for Down's Syndrome and Congenital Anomalies. A Prospective, Non-selected, Register-Based Study in the Netherlands. Matern Child Health J. 2018;22(3):343-354.
  • An unwanted pregnancy and language proficiency level are associated with first antenatal visit after the first trimester: Results from a prospective cohort study. Midwifery. 2020

Tevens ben ik ook gespecialiseerd in de begeleiding van stellen die te maken hebben gehad met verlies in de zwangerschap. Dit kan gaan om een miskraam, maar ook later verlies. Wil je hier meer informatie over, vraag het mij gerust.

Ik vind het leuk jullie te ontmoeten in onze praktijk!

" Labor is the only blind date where you know you will meet the love of your life "

" The moment the child is born, the mother is also born "

" You cannot buy happiness. Happiness is born "

" A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it "

" A child is a love that lasts a lifetime "

" Sometimes the littlest things take up the most room in your heart "

" A new baby is like the beginning of all things - wonder, hope a dream of possibilities "