Marga Kortekaas

Mijn naam is Marga Kortekaas en ik werk inmiddels al meer dan 35 jaar als verloskundige.

Sinds 2007 werk ik samen met Kirsten. Kirsten en ik zijn de vaste spil in de praktijk. Bewust hebben wij voor een kleine praktijk gekozen omdat wij het prettig vinden om ruim tijd te kunnen nemen voor onze cliënten op het spreekuur, tijdens de bevalling en bij de kraambedcontroles.

Ik hecht veel waarde aan kennisvermeerdering in de verloskunde en heb daarom de Masteropleiding Verloskunde aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Ik heb deze Master afgesloten met een thesisonderzoek naar de perinatale sterfte in Den Haag onder Creoolse vrouwen.

Daarnaast vind ik zorginnovatie in de verloskunde heel belangrijk.  Ik ben deelnemer van verschillende werkgroepen van het Haga Juliana Geboortecentrum (HagaZiekenhuis Leyweg). Tevens ben ik voorzitter dan de Commissie verloskundige werkafspraken Den Haag/ Delft. In deze commissie maken we gezamenlijk (verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en huisartsen) verloskundige werkafspraken. Deze werkafspraken gelden voor de ziekenhuizen in de regio Den Haag/ Delft: HagaZiekenhuis, HMC (Haaglanden Medische Centrum Westeinde/Bronovo) en Reinier de Graaf Gasthuis.

" Labor is the only blind date where you know you will meet the love of your life "

" The moment the child is born, the mother is also born "

" You cannot buy happiness. Happiness is born "

" A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it "

" A child is a love that lasts a lifetime "

" Sometimes the littlest things take up the most room in your heart "

" A new baby is like the beginning of all things - wonder, hope a dream of possibilities "