Kirsten Heetkamp

  Als kind riep ik altijd: ‘ik word dierenarts’. De eerste bevalling die ik begeleidde was dan ook van 15 biggen. Maar toen ik een studiekeuze moest maken, heb ik toch besloten om verloskunde te gaan studeren. Hier heb ik nog geen moment spijt van gehad.

  Sinds 2009 vormen Marga en ik samen deze maatschap. 

  Ik vind het belangrijk om tijd voor jullie te nemen tijdens het spreekuur, de bevalling en de kraamvisites. Dit is ook de reden dat ik gekozen heb voor een kleine praktijk, zodat we passende zorg kunnen bieden. De zwangerschap en bevalling zijn bijzondere momenten in het leven en ik hoop dat, door onze begeleiding, jullie mooie herinneringen aan deze tijd overhouden.

  Na mijn verloskundigenopleiding heb ik de Master Verloskunde aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Inmiddels ben ik dan ook bezig met een promotie onderzoek aan het Erasmus MC. De volgende artikelen heb ik al gepubliceerd:

  • Down syndrome screening: imagining the screening test of the future. Expert Rev Mol Diagn. 2010;10(4):445-457.
  • Comparison of risk calculation approaches in a screening programme for Down syndrome. J Perinat Med. 2012;40(3):259-263.
  • Ethnicity and Language Proficiency Differences in the Provision of and Intention to Use Prenatal Screening for Down’s Syndrome and Congenital Anomalies. A Prospective, Non-selected, Register-Based Study in the Netherlands. Matern Child Health J. 2018;22(3):343-354.
  • An unwanted pregnancy and language proficiency level are associated with first antenatal visit after the first trimester: Results from a prospective cohort study. Midwifery. 2020

  Tevens ben ik net als Sabina draagconsulent bij Den Haag Draagt. Bij ons kun je terecht voor je vragen op het gebied van dragen van je kind met een draagdoek of draagzak.

   

   

  Ik vind het leuk jullie te ontmoeten in onze praktijk!