Wat moet er geregeld worden?

Kraamzorg

Wij vragen iedereen kraamzorg aan te vragen. Bij de eerste controle kunnen we met elkaar overleggen bij welk kraambureau je je laat inschrijven. Het is van groot belang deze aanvraag al vroeg in de zwangerschap te doen, zodat je de mogelijkheid hebt om de normaal aantal uren (49 uur) kraamzorg te ontvangen.

Kraampakket

Wij vragen iedereen een kraampakket in huis te halen.
Een kraampakket is in principe bedoeld voor een thuisbevalling. (Vanaf 37 weken mag je thuis bevallen). Maar ook al ben je van plan in het ziekenhuis te bevallen, dan is het toch aan te raden om een kraampakket in huis te halen. Het kan immers gebeuren dat de bevalling zo snel en voorspoedig verloopt dat je onverwacht toch thuis bevalt.
Het is afhankelijk van je polis of dit pakket gedekt wordt door de verzekering.

Voor zowel de thuisbevalling als de eerste week na de bevalling moet het bed verhoogd worden tot ca. 70 cm hoogte d.m.v. klossen die te leen zijn bij de thuiszorgwinkel. Je kunt ook omgekeerde bierkratjes gebruiken.

Thuiszorgwinkel Den Haag
Volendamlaan 1166
2547 CZ Den Haag
Telefoon: 0800 288 77 66

Openingstijden
Ma t/m vr: 09.00-17.30 uur

Betje Wolffstraat 140-146
2533 HT Den Haag
Telefoon: 0800 288 77 66

Openingstijden
Ma t/m vr: 09.00-17.30 uur
Za: 10.00-16.00 uur

Verzekering

Als je zwanger bent is het zinvol om je (zorg-) verzekeringspakket door te lichten. Wij hebben met alle verzekeraars een contract. Het kan soms voorkomen dat wanneer je op een van onze locaties zoek het lijkt of we geen contract met jou verzekering hebben. Dit klopt niet. Je gehele zorg die wij leveren wordt volledig vergoed door alle verzekeringen.

Voor een bevalling zonder medische indicatie in een ziekenhuis geldt er een eigen bijdrage. Een aanvullende verzekering kan deze kosten geheel of gedeeltelijk vergoeden.

Ook voor de kraamzorg is er een eigen bijdrage die betaald moet worden. Deze kosten kunnen ook deels of geheel door een aanvullende verzekering vergoed worden.